Under fastetiden, inför påsken 2019, går Equmeniakyrkan in i en klimatfasta. Från Askonsdagen 6 mars – Påskafton 20 april.

Svårigheter, utmaningar, välsignelse

I klimatfastan avstår vi något för att bidra till läkningen av Guds skapelse. Att behöva avstå kan vara besvärligt och skapa problem i relation till våra arbetsuppgifter, vanor och traditioner. Att genom klimatfastan avstå från sådant som förstör Guds skapelse och därigenom vår livsmiljö utmanar oss dock att se möjligheter i nya sätt att leva i förhållande till kommunikation, transporter, matvanor och konsumtion. Allt detta får vi göra i tron på att Gud vill välsigna oss när vi blir medarbetare för Guds goda skapelse.

Det är en gammal kristen erfarenhet att livet inte kan lunka på hela tiden utan att man avsätter tid för olika saker. Nu är det tid att vi ägnar oss åt det här på ett djupare sätt än vad vi gjort hittills.

Att fasta för klimatet är en symbolhandling men samtidigt ett sätt att tydliggöra en riktning vi vill gå för att minska vår negativa belastning på Guds skapelse. Därför är inte klimatfastan en tillfällig handling utan en del i en långsiktig process.

Klimatfastan gäller kyrkans verksamhet och personal nationellt (inklusive regionerna).

Equmeniakyrkans församlingar uppmuntras att delta. Även medlemmar i församlingarna uppmuntras att delta i klimatfastan utifrån sina situationer och möjligheter.

Resorna

I Equmeniakyrkans resepolicy betonas vikten av att alltid i första hand välja kollektiva kommunikationer. Under klimatfastan skärps detta genom att all personal avstår från resor och transportmedel som använder fossila bränslen som flyg, bil och båt. Vissa undantag kan dock vara nödvändiga.

Maten

Under fastan väljer vi klimatvänlig kost med inriktning på närproducerat, kravmärkt, Fairtrade och vegetariskt.

Återbruk

Vi uppmärksammar vår konsumtions miljöbelastning och uppmuntrar till inköp på second hand, återvinning och delande.

Mer information på Equmeniakyrkans sida om klimatfastan.

Nu finns progambladet för december 2018 - mars 2019 att ladda ner här

Det är dags för att underhålla och göra kyrkan fin under arbetsveckan 20 - 24 augusti.

Mer detaljer finns i programbladet.

Du får gärna hjälpa till! Hör i så fall av dig till Lasse Hjerne.

Programbladet för augusti - december 2018 är ute nu. Ladda hem det med denna länk (pdf)

Äldre programblad finns här

Ny informationsfolder för alla över all verksamhet sommar - höst 2018. Skriven på tre språk. Hämta på den här sidan.

New information leaflet for all about all activities summer - autumn 2018. Written in three languages! Get it on this page.

Hej!

Du vet väl att du kan ge pengar till Equmeniakyrkan Hallunda genom Swish?

Använd Swish, sänd till 123 225 8622.

Läs mer om hur ekonomin fungerar för kyrkan, och de olika sätten du kan bidra med pengar:

Nu är det årsmötestider i kyrkan!

På måndag 5 mars 19:30 är det årsmöte för Equmenia Hallunda - barn- och ungdomsarbetet.

På lördag 10 mars 15:00 är det årsmöte för Equmeniakyrkan Hallunda - församlingen.

Now it's time for annual meetings in the church!

On Monday 5 March at 19:30 Annual meeting for Equmenia Hallunda - the children- and youth association.

On Saturday 10 March at 15:00 Annual meeting for Equmeniakyrkan Hallunda - the congregation.