Skrabbelucker á la Equmeniascout, Hallunda (recepttexten i klartext nedanför bilden)

Skrabbelucker à la Equmeniascout, Hallunda - fria från gluten och laktos

Ca 20 skrabbelucker

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2,5 dl laktosfri mjölk
  • 4,5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Växtbaserat margarin att steka i.

Socker att vända i.

Tips: Med sojamjölk blir skrabbeluckerna även fria från mjölkprotein.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och sedan mjölmix, vaniljsocker och bakpulver. Vispa till jämn smet.
  2. Låt smeten stå och svälla en stund så den blir tjock som sockerkakssmet ungefär.
  3. Värm en stekpanna – på spisen eller som vi: över elden. Klicka ut smeten (vi använder PET-flaska) och stek i margarin, ett par minuter på var sida.
  4. Vänd i socker

 



Equmeniakyrkan Hallunda, Hallundaplan 1, 145 68 Norsborg. Bg 192-2889. Swish 123 225 8622.

Bilda logo

Integritet - Privacy

Webbplatskarta - Sitemap