Skrabbelucker à la Equmeniascout, Hallunda - fria från gluten och laktos
Ca 20 skrabbelucker
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2,5 dl laktosfri mjölk
- 4,5 dl glutenfri mjölmix
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
Växtbaserat margarin att steka i.
Socker att vända i.
Tips: Med sojamjölk blir skrabbeluckerna även fria från mjölkprotein.
Gör så här
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och sedan mjölmix, vaniljsocker och bakpulver. Vispa till jämn smet.
- Låt smeten stå och svälla en stund så den blir tjock som sockerkakssmet ungefär.
- Värm en stekpanna – på spisen eller som vi: över elden. Klicka ut smeten (vi använder PET-flaska) och stek i margarin, ett par minuter på var sida.
- Vänd i socker