Mer om Equmeniakyrkan Hallunda och Equmenia Hallunda

Information om Equmeniakyrkan Hallunda, Equmenia Hallunda samt närstående organisationer.

Vilka är vi?

Equmeniakyrkan Hallunda är Equmeniakyrkan; kyrkan som bildats av Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige. Namnet Equmeniakyrkan tillkom 2013.

Församlingen bytte namn från Hallundakyrkans församling till Equmeniakyrkan Hallunda i mars 2016.

• Vi är helt fria i förhållande till stat och myndighet.
  • Ekonomin bärs upp av medlemmarnas offer och gåvor.
  • Kyrkan är öppen för alla, du väljer själv om du vill vara medlem eller inte.

Församlingen

Församlingen har själv låtit uppföra byggnaden och vill i den gula träbyggnaden vid Hallunda centrum, med en mångfald aktiviteter, inbjuda till gemenskap och tro. Församlingen har över 200 medlemmar.

Församlingens mål

• Att aktivt ta ansvar för mission och diakoni i både internationellt och nationellt perspektiv.
  • Att finnas till för gudstjänst, bön, samtal om kristen tro, fördjupning och mognad i kristet lärjungaskap.
  • Att stödja varandra och i förbön bära församlingen.
  • Att finnas till som en mötesplats för människor i Hallundas omgivning och erbjuda en livsbejakande, drogfri och positiv miljö.
  • Att mötas till gemenskap i olika åldersgrupper och tillsammans över åldersgränserna.
  • Att verka för att gemenskapen mellan olika kristna församlingen på orten fördjupas.

Ungdomsarbetet

Equmenia Hallunda är fristående och samtidigt med en nära relation till Equmeniakyrkan Hallunda. Enkelt uttryckt tillhör all barn- och ungdomsverksamhet Equmenia Hallunda. Vem som helst får vara med i Equmenia Hallunda utan krav på egen kristen tro. Equmenia Hallunda är anslutet till Equmenia; en fristående organisation för ungdomsarbetet inom Equmeniakyrkan.

Hallundakyrkans ungdom (HKU) bytte namn till Equmenia Hallunda i den 20 februari 2017.